Elta Universitate România

Capitolul IX
Iata-ne la finalul primei carti. În urma capitolului IX, Internetul si telefoanele s-au trezit; ceea ce facem noi aici nu este o reclama, nu ne putem juca cu viata oamenilor, chiar daca ei se joaca. Într-adevar, o fraza pompoasa. Anticipam data trecuta ca vom scrie despre 2 alcaloizi. Chiar astazi, 21 decembrie 2002, trebuia sa intre in vigoare o lege care reglementa situatia, dar nu solutia fumatului. Legea s-a amanat.

----- Original Message -----
From: "bianda habib" <Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.>
To: <Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.>
Sent: Friday, December 20, 2002 7:06 PM
Subject: des infos sur le diabete

Salut Eltauniversitate,
S'il vous plait je voudrais des infos sur le diabete plus prĂŠcisement les points suivants:
-dĂŠfinition
-causes
-manifestations
-consĂŠquences
-traitement.
Je vous remercie d'avance en espĂŠrant que vous me rĂŠpondriez.

Subiect: informatii despre diabet
Salut Elta Universitate
Va rog, as dori informatii despre diabet, mai precis asupra punctelor urmatoare:
- definitie
- cauze
- manifestari
- consecinte
- tratament.
Va multumesc anticipat in speranta ca imi veti raspunde.

Chere Bianda,
Votre interet nous fait plaisir, nous sommes honnorĂŠs par votre choix, de visiter notre site.
Pour pouvoir meilleur collaborer, nous vous prions de nous prĂŠsenter avec un Curriculum Vitae.
A ce qui concerne le diabete, nous somme surpris par votre demande, parce que le diabete a occupÊ une partie importante dans notre prÊsentation (y compris dans la langue Française).
Voila justement pour vous des nouvelles infos. Dans la pathologie humaine, le diabete appartient a une catĂŠgorie de maladies sociales, ayant une adresse morale. Le diabete a constituĂŠ un probleme depuis longtemps (toujours), mais le savant roumain Paulescu a reussi d'obtenir l'insuline dans une maniere independente. Jusqu'a ce moment le diabete n'ĂŠtait pas tres rĂŠpandu, autrefois on ne parlait pas sur ce sujet, tout comme il n'existait pas. Un grand nombre d'hommes vivent avec l'impression que le diabete est une maladie de notre ĂŠpoque. En rĂŠalitĂŠ, comme j'avait dit avant, le diabete existe depuis toujours, mais ceux qui contactaient autrefois cette maladie, tombaient mort rapidement. Par consĂŠquent on peut affirmer que le diabete n'existait pas (n'avait pas encore un traitement).
Dans notre existance, pour les hommes qui ont une education desordonnĂŠe, le pancrĂŠas de toutes les glandes est le plus sensible a la morale. Il appartient a la chakra Manipura (qui provoque la peur vis-a-vis de la vie, l'insubordonation aux Principes Universales, en generant un egoisme qui conduit a la degeneration des principes de conviver dans le monde animal, mais aussi dans le monde humain...)
Actuellement, il existe des "traitements", pour le diabete. Les malades ne sont laissĂŠs mourir, et vivre non plus. En consĂŠquent, il y a un inflation qui est en continue augmentation. En peut du temps toute la population peut etre affectĂŠ, mais en realitĂŠ il sagit de la dĂŠcadence des institutions: l'eglise, l'enseignement, la culture, les institutions socio-politiques. A cause d'eux les gens perd leur equilibre.
Une fois que le patient souffre de diabete, des le debut du diabete, le patient entre dans une "zone" dramatique dans laquelle il doit changer completement son comportament. Si il reste comme avant, il sera dependent de l'insuline, il sera incapable d'effort physique, il aura une allimentation particuliere. Si il ose de changer le comportament vis-a-vis de sa vie, il deviendra meiileur, plus universel, ayant une allimentation naturelle la maladie ne se sent plus...
Ion Dumitrescu, Caim, Roumanie, le 22 dĂŠcembre 2002, h. 01:54 EET

Draga Bianda,
Interesul tau ne face fericiti, suntem onorati de alegerea ta de a vizita site-ul Elta Universitate.
Pentru o mai buna colaborare, este indicat sa va prezentati cu cat mai multe date posibile despre dumneavoastra.
În privinta diabetului, suntem surprinsi ca ne cereti aceste informatii, pentru ca in site-ul nostru i-am acordat un spatiu privilegiat (chiar si in limba franceza).
Pentru dumneavoastra, mai putem oferi unele date. În patologia umana, diabetul face parte din suita de boli sociale, cu adresa morala. Mai concret, diabetul exista de cand lumea, pana cand savantul roman Paulescu a reusit sa obtina insulina pe cale independenta. Pana la acel moment diabetul avea o raspandire limitata, in celelalte epoci nici nu se vorbea despre el, ca si cum acesta nici nu ar fi existat, multi crezand ca este o boala a epocii noastre. În realitate, asa cum am mai spus, este de cand lumea, numai ca cei care ajungeau la diabet, mureau in scurt timp. În acest sens putem afirma ca nu exista diabet.
În existenta noastra, cei care au o educatie dezordonata, printre celelalte glande endocrine, pancreasul este cel mai sensibil la aspectul de morala. El apartine chakrei Manipura (aceasta determina teama de viata, insubordonarea fata de principiile Universale, generand un egoism care conduce la o degenerare a principiilor de convietuire atat fata de lumea animala, cat si fata de lumea umana...).
La ora actuala, existand asa-zise "tratamente", in cazul diabetului, cei bolnavi nu sunt lasati nici sa moara, nici sa traiasca. Astfel, s-a ajuns la o inflatie, in continua crestere. În scurt timp, toata populatia poate fi afectata, in realitate este vorba de decandenta institutiilor: biserica, invatamant, cultura, socio-politice, acestea avand cauza in care cetateanul isi pierde echilibrul.
Odata ce s-a obtinut starea de diabet, pacientul intra intr-o zona dramatica, in care trebuie sa-si schimbe total comportamentul. Daca ramane ca mai inainte, va fi dependent de prezenta insulinei, insuficienta de a depune efort fizic, o alimentatie particulara... În caz ca, gratie diabetului, isi schimba comportamentul fata de experienta vietii, devenind mai uman, universal, si mai ales cu o alimentatie naturala, practic starea de diabet nu se simte.
Ion Dumitrescu, Caim, Romania, 22 dec 2002, h. 01:54 EET

Ceea ce am vrut sa scoatem in evidenta sunt 3 termeni: pacatul, institutia si penitenta…
Multi confunda pacatul cu termenul greseala; in general este asa, dar fiind doi termeni, se refera la doua aspecte distincte. Greseala este greseala, in schimb pacatul este repetarea unei greseli...

Ion, Caim, 23 decembrie 2002, h. 01:43

Planeta Pâinii

Alimentatie Naturala, Auto Educatie, Astrologie, Metafizica, Sexologie
Doresc sa ma inscriu la Planeta Paini

Elta live

Va invitam la transmisiunile online Elta Live in fiecare Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri de la orele 21:00 (EET).
Subiectele abordate sunt: Alimentatie Naturala, Autoeducatie, Astrologie, Sexosofie, Metafizica, Alternative la sistemele traditionale. In fiecare Marti si Joi se desfasoara cate o ora de exemplificare practica a prepararii unui fel din alimentatia naturala (ciorbe, mancaruri, deserturi), cu elemente componente, metode, tehnologie. Arhive Elta Live